Kosár
Az Ön kosara üres

Vitamin

A vitaminok olyan szerves vegyületek,amelyek nélkülözhetetlenek testünk működéséhez, a növekedéshez, a sejtek, szövetek regenerációjához, valamint a betegségekkel szembeni ellenálló képesség megtartásához. A vitaminok nagy részét az emberi szervezet nem tudja előállítani, ezért ezekhez táplálékunkon keresztül kell pótolnunk.

Amennyiben nem tudjuk a szükséges napi mennyiséget a táplálkozásból felvenni, akkor a táplálékkiegészítők segítségünkre lehetnek.

A vitaminokat két nagy csoportra oszthatjuk:

 1. Zsírban oldódó vitaminok (A,D,E,K)
 2. Vízben oldódó vitaminok (C,B)

 A B-vitamin család több vitaminból áll, ezeket együttesen B-komplexnek nevezzük.

 

MIÉRT FONTOS A VITAMIN?

A vitaminok a szervezet számára létfontosságúak és mással nem helyettesíthetőek. Segítik az anyagcsere-folyamatokat, sejtjeink alkotóelemei közé tartoznak, és szerepük van a szervezetbe bekerülő káros anyagok kiválasztásában is.

 

Mennyi vitaminra van szükségünk naponta?

Az emberi szervezet vitamin szükséglete egyénenként változó lehet, de általános javaslat szerint az ún. RDA-val megközelítőleg meghatározható ez az érték. Az RDA (Recommended Dietary Allowence), a javasolt napi bevitel mutatja az alap igényt vitaminokra és ásványi anyagokra vonatkozóan.

Az egyén szükséges vitaminmennyisége sok mindentől függ: pl. nemtől, anyagcserétől, életmódtól, táplálkozástól. A vitaminigény növekedhet bizonyos esetekben: stressz, terhesség, szoptatás, idős kor, fokozott fizikai/szellemi munka, dohányzás, különböző betegségek. Mindezek mellett a vitaminok felszívódása is változhat, különböző emésztési betegségek esetén pl. csökkenhet a vitaminok hasznosulása. A nagy vitaminhiány (hipovitaminózis) súlyos egészségügyi problémákat,  betegségeket még akár halált is okozhat. Az enyhébb mértékű vitaminhiány az anyagcsere zavarát okozhatja.

 

VITAMINHIÁNY MIATT FELLÉPŐ BETEGSÉGEK:

 

 • Farkasvakság, szemszárazság  (szaruhártya-lágyulás, szemlencse-károsodás, vakság) - A-vitamin hiánya
 • Skorbut (duzzadt/puha/vérző íny, kilazult fogak, orrvérzések, bevérzések a bőrben, végtagfájdalmak) - C-vitamin hiánya
 • Beri-beri (hasmenés, duzzadt bokák, lábak, érzéketlenség, izomsorvadás és fájdalom, szívelégtelenség) - B1-vitamin hiánya
 • Fáradtság/gyengeség (Repedezett ajkak, fekélyek a nyelven, gyenge látóképesség, fényérzékenység) - B2-vitamin hiánya
 • Fáradtság/aluszékonyság/Pellagra  (vörös/pikkelyes/hámló/fekélyes bőr, duzzadt nyelv/száj, hasmenés, lelki zavarok) - B3-vitamin hiánya
 • Gyomorfekély, hányinger/hányás, álmosság, izomgörcsök, fejfájás - B5-vitamin hiánya
 • Rossz étvágy, hányinger. Vörös/pikkelyes/hámló bőr, az egyensúlyérzék zavara - B6-vitamin hiánya
 • Vészes vérszegénység (sárga arcszín, fekélyes nyelv, emésztési zavarok, a végtagok bizsergése, lelki zavarok) - B12-vitamin hiánya
 • Fekélyes nyelv/száj, gyermekeknél növekedésben való visszamaradás, vérszegénység - Folsav hiánya (B9 vitamin)
 • Fáradtság/gyengeség, étvágytalanság, hajhullás, fekélyes nyelv/száj, bőrkiütések - Biotin hiánya (B7 vitamin)
 • Csontlágyulás (csontfájdalmak, puha csontok/spontán csonttörések, gerinctörés) -  D-vitamin hiánya
 • Korai bőröregedés/hajhullás - E - vitamin hiánya

 

A vitaminok túlzott bevitele sem kedvez a szervezetnek, ezért mindig nagyon figyelmesen járjunk el vitaminpótlás esetében. Természetes tápanyagokkal szinte nem is lehet túladagolni a vitaminokat. Táplálékkiegészítők esetén gyakorlatilag minimális a túladagolás lehetősége, mesterséges készítményeknél azonban már nagyobb az esély. A természetes jó minőségű táplálékkiegészítők szigorú minőségi ellenőrzéseken esnek át, és a vitaminok mellett azok hasznosulását segítő bioflavonoidokat is tartalmaznak. Ilyen szigorú minőségi eljárásokon megy keresztül a NaturalHelp Complex is a gyártás során.

 A Naturalhelp Complex-et természetes összetevőkből állították össze, hogy minél több értékes tápanyag építhesse fel szervezetünket. Összetétele megegyezik az emberek számára ajánlott napi vitaminmennyiséggel. A NaturalHelp komplexen tartalmaz minden fontos vitamint!

 

B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B12-, A -, C-,  D3-, E-, vitaminokakat valamint Folsavat (B9 vitamin) és Biotint (B7 vitamin) tartalmazó  NaturalHelp Complex napi használata elérhetővé teszi a szervezetünk számára szükséges vitaminok 100%-át. Az immunrendszer erősítése szempontjából fontos szerepet játszanak a NaturalHelp Complex-ben is megtalálható vitaminok, prebiotikumok.

 

 

Olvasson tovább érdekes cikkeink között: Méregtelenítés | Béltisztítás  | Vitamin | Prebiotikum


Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb csomagot!

3 doboz Complex
12880 Ft /db
3 havi mennyiség 1 fő számára
Vitamin szerepe szervezetünkben | Miért fontosak a vitaminok?
2 doboz Complex
13880 Ft /db
2 havi mennyiség 1 fő számára
Vitamin szerepe szervezetünkben | Miért fontosak a vitaminok?
1 doboz Complex
14880 Ft /db
1 havi mennyiség 1 fő számára
Vitamin szerepe szervezetünkben | Miért fontosak a vitaminok?

4 in 1

Mi is pontosan a NaturalHelp Complex és miben más, mint a többi méregtelenítő? A NaturalHelp Complex egy 100%-ban természetes összetevőket tartalmazó 4 az 1-ben termék, így magában foglalja több kúra hatóanyagát, rost- és vitamin tartalmát. Egy készítmény, mely tartalmazza mindazon fontos összetevőt, amire Önnek szüksége lehet ,egészsége megőrzésében:
Méregtelenítés: Elősegíti az összegyűlt méreganyagok és toxinok kiürülését
Béltisztítás:
Megtisztítja a bélrendszert a salakanyagoktól, lerakodásoktól és helyreállítja a megfelelő bélműködést
Vitaminok
és ásványi anyagok: Tartalmazza a felnőttek számára ajánlott napi vitamin és ásványi anyag mennyiségét
Pre-biotikumok:
Rostanyagok, a bélflóra megfelelő működésért és az erős immunrendszerért

100% növény

Miért a NaturalHelp Complex ma a legjobb méregtelenítő és béltisztító kúra? Mert a hazai fejlesztésű és gyártású NaturalHelp Complexet úgy fejlesztették ki orvosaink, hogy mindent megadjon szervezetének, amire az egészséges működéshez szüksége lehet. Méregteleníti szerveinket, megtisztítja a bélrendszert az összegyűlt lerakódásoktól és toxikus anyagoktól, helyreállítja a bélflóra egyensúlyát, és mindeközben feltölti szervezetünket a szükséges tápanyagokkal és vitaminokkal. A NaturalHelp Complex kiváló minőségű, 100%-ban természetes összetevőket tartalmazó termék, melyet teljes körű vizsgálatokra és tesztekre alapozva alkottak meg szakembereink.